Loopbaanbegeleiding

Je loopbaan is te belangrijk om aan anderen over te laten
Een groot deel van ons leven spenderen we aan werken. En niet alleen zullen we langer werken, de tijd dat je bij een werkgever je hele leven werkte, ligt al lang achter ons. Voldoende reden om je loopbaan zelf in handen te nemen en zelf te bepalen hoe je werkt, met wie, welke talenten je verder ontwikkelt, welke uitdagingen je aangaat,…
Uit onderzoek blijkt dat reflecteren één van de krachtigste tools is waarover we beschikken om te leren, te groeien en te bepalen welke richting we uit willen. Precies datgene waar de loopbaancheques van de VDAB voor bedoeld zijn.

 Voor wie?
Iedereen die zich vragen stelt over werk, loopbaan, toekomstmogelijkheden, anders gaan werken of die terug met meer plezier en motivatie wil gaan werken, na ziekte terug aan de slag wil, vreest voor een burn-out, …(zie ook bij voorwaarden via de link https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/wie)

Hoe?
Op basis van jouw concrete vragen zoeken we samen uit wat je mist, anders wil doen, wil bijleren en in welke werkomgeving je dit het best kan realiseren. Door gerichte vragen, een ander perspectief, beproefde methodieken en oefeningen helpen we je op weg naar een uitdagend maar haalbaar actieplan (POP – Persoonlijk Ontwikkelingsplan).

Door wie?
Onze loopbaancoaches hebben een jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen rond werkgerelateerde vragen. We werken met wetenschappelijk onderbouwde inzichten en methodieken die hun effectiviteit hebben bewezen. Na de loopbaancoaching zal je in staat zijn (opnieuw) zelf achter het stuur te zitten van je loopbaan.
Doordat we deel uitmaken van een netwerk hr-professionals en academici die zich dagelijks bezighouden met werkgerelateerde onderwerpen, houden we de vinger aan de pols en zijn we steeds op de hoogte van de nieuwste trends en onderzoeken.

Onze loopbaancoaches

  • Nathalie De Meirsman (regio Antwerpen)

  • Laurence Neu (regio Antwerpen)

  • Hanneke Kennes (regio Tongeren)

  • Katrien Lootvoet (regio Gent)

  • Jan Vanfleteren (regio Gent)

Loopbaanbegeleidingbanner.jpg